Γαλοπούλα

Φρέσκια ελληνική γαλοπούλα από τη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Μόνο με παραγγελία.

Email

Περιγραφή

πως τη μαγειρεύουμε

(συνταγή μαγειρέματος για γαλοπούλα 4 κιλών)

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλυτζάνι πορτοκάλι
  • 1 φλυτζάνι cognac
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κίτρινο (President, Lurpak κτλ)
  • 1 βαζάκι μουστάρδα Chicken’s Farm

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε ολόκληρη τη γαλοπούλα με τη μουστάρδα. Ξανθένουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, το ανακατεύουμε με το πορτοκάλι, το cognac και το νερό και περιχύνουμε τη γαλοπούλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο και την ψήνουμε για 4 ώρες. Τις πρώτες 3 ώρες τη σκεπάζουμε ερμητικά με foil και την επόμενη  1 την αφήνουμε ξεσκέπαστη.

Καλή επιτυχία

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Γαλοπούλα”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *