Καραμελωμένα κρεμμύδια 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 80 gr βούτυρο κίτρινο (President, Lurpak κτλ)
  • 8 κουταλιές ξύδι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο μέχρι να ξανθήνουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν το χρώμα της καραμέλας. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύδι  σε ένα φλυτζάνι νερό και περιχύνουμε τα κρεμμύδια  προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.. Τα σιγοψήνουμε μέχρι να χυλώσουν.

Ιδανικό συνοδευτικό για ρολό τυριού,ρολό παστουρμά, φιλέτο κοτόπουλου κ.α.

Καλή επιτυχία

 

Γιουβαρλάκια

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλο κιμά κοτόπουλου
  • 3/4  φλυτζανιού ρύζι βρασμένο 5’
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 τούφες άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 μικρή ντομάτα ξυσμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • αλάτι , πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν 400 γρ.νερό ,αλάτι , πιπέρι ή κατά προτίμηση ζουμί από κοτόπουλο,μαζί με 2 φρέσκες ντομάτες ξυσμένες.

Αναμειγνύουμε τα  υλικά  , φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες , τις  ρίχνουμε στο ζουμί και τις σιγοβράζουμε για 50 λεπτά .

Καλή επιτυχία

 

Ζωμός κοτόπουλου

(συνταγή για 1 κιλό φτερούγες)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φτερούγες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι  και  χονδροκομμένο  πιπέρι  μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε  για 45 λεπτά 1  κιλό  φτερούγες σε 1 λίτρο  νερό  , μαζί με  2  ξερά κρεμμύδια χονδροκομμένα , 2 φύλλα δάφνης , αλάτι  και  χονδροκομμένο  πιπέρι μαύρο.

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΖΩΜΟΣ ΓΙΑ :

Σούπα , τραχανά , πιλάφι , πλυγούρι , γιουβαρλάκια κτλ.

Σας συμβουλεύουμε να φάτε τις φτερούγες … είναι γλύκισμα.

Καλή επιτυχία

 

 

Φιλετάκια κοτόπουλου με μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό φιλέτο στήθος ή μπούτι
  • 1 κουταλάκι του γλύκου μουστάρδα
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα φιλετάκια σε κύβους. Τα σωτάρουμε με το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος.Ανακατεύουμε την μουστάρδα με το νέρο και τα περιχύνουμε .

Σιγοψήνουμε για 40 λεπτά.

Καλή επιτυχία

 

 

 Σάλτσα για μακαρόνια

Kόβουμε τα φιλετάκια για κινέζικο.Αφού τα ψήσουμε όπως παραπάνω , ξανθαίνουμε 30 γρ. βούτυρο κίτρινο (President, Lurpak κτλ), το ανακατεύουμε με 200 γρ κρέμα γάλακτος. Μετά απο 1-2 βράσεις προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνουμε τα  ψημένα φιλετάκια.

Καλή επιτυχία

 

 

Μπουρέκι κοτόπουλου με κιμά

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά καθαρισμένες πατάτες
  • 2 ποτηράκια γάλα εβαπορέ
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό
  • 60 γρ.  βούτυρο κίτρινο (President, Lurpak  κτλ.  όχι μαργαρίνη.)
  • 4 αυγά
  • 600γρ.τυριά (έμμενταλ,κασέρι,γραβιέρα).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε το βούτυρο.Βράζουμε τις πατάτες, τις αλέθουμε στο blender μαζί με το γάλα , το νερό, το τσιγαρισμένο βούτυρο ,ένα κουταλάκι αλάτι και τα αυγά.

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 250 γρ. μπείκον
  • 2 ποτηράκια λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

Τσιγαρίζουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια , το λάδι , με μια κουταλιά αλάτι , μισή πιπέρι και τον σβήνουμε με το κράσι.

Τέλος ανακατέυουμε τον πουρέ και τον κιμά , προθέτουμε τα ξυσμένα τυριά , τα τοποθετούμε στο pyrex και τρίβουμε από πάνω παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά.

Καλή επιτυχία